Hacker schiet eerste gat in Google’s Android mobieltje

De inmiddels beroemde hacker Charlie Miller heeft, slechts dagen nadat de G1 mobiel op de markt is, een ‘serieuze kwetsbaarheid’ ontdekt in het mobiele OS Android. Het gaat om een niet nader gespecificeerd lek waardoor er via kwaadaardige code op een website stiekem malware op Android kan worden geïnstalleerd.

De kwetsbaarheid is ontdekt door Charlie Miller, van securitygroep Independent Security Evaluators, die eerder dit jaar faam verwierf door binnen twee minuten de MacBook Air te kraken. De eerste mobiel die op Android draait, de G1, ligt sinds afgelopen woensdag in de Amerikaanse winkels en komt begin 2009 naar Nederland. Google is op de hoogte van het lek en zou de vrij verkrijgbare broncode van Android inmiddels hebben gepatcht en een oplossing verspreiden aan de zijn ‘G1-partners’ T-Mobile en HTC.

Het internetbedrijf laat weten dat Android veiliger is dan andere besturingssystemen omdat alle processen en applicaties gescheiden van elkaar draaien, geïsoleerd in een virtuele zandbak. “We wilden elke aparte applicatie in een zandbak plaatsen, want je kunt ze geen van alle vertrouwen”.

Bron: Webwereld

Advertenties