Open-Xchange nu $18 miljoen financiering

Open-Xchange, een mail en groupware server vergelijkbaar met MS Exchange, heeft $9 million extra financiering verkregen. Totaal is er zo’n $18 miljoen beschikbaar om de concurrentie met Microsoft’s Exchange aan te gaan.

Open-Xchange is gebaseerd op open standarden voor mail, agenda’s, groupware en dergelijke, in tegenstelling tot Microsoft’s gesloten formaat. IMAP, SMTP, iCal, WebDAV en SOAP integreren de groupware portal op een webserver, terwijl de open standaarden het mogelijk maken dat iedereen zijn of haar favoriete client gebruikt om mail en agenda bij te houden. Thunderbird, Groupwise, Outlook, Apple Mail, KMail of Evolution, ze zijn allemaal mogelijk. Of een gebruiker nu Windows, Linux of een Apple desktop heeft maakt niets uit.

Een WebDAV server maakt eenvoudige SharePoint-achtige web folders mogelijk zodat afdelingen makkelijk documenten kunnen delen en open-xchange versie beheer doet. Hierdoor is de meest recente versie altijd beschikbaar maar is het ook mogelijk om terug te gaan naar een oude, als dit nodig is.

Open-Xchange heeft de laatste jaren wel veel concurrentie gekregen van soortgelijke oplossingen als Zimbra en Zarafa. Zimbra is inmiddels gekocht door Yahoo en wordt gebruikt als groupware hosting omgeving voor zakelijke klanten. Zarafa is een Nederlandse oplossing uit Delft. Zij hebben Microsoft’s MAPI protocol overgezet naar open source (reverse engineering). Hierdoor kan een gebruiker gewoon Outlook blijven gebruiken terwijl de server migreerd naar Linux en open source.

Advertenties