About me

christian peper
Christian Peper

Ik ben in 1987 de automatisering ingerolt tijdens zwem- en schoonspringwedstrijden aan de universiteit van Pittsburgh, waar men een koppeling wilde tussen de tijdmeting en een resultatenscherm. Dit resulteerde in de eerste opdracht.

Later dat jaar bouwde ik een DirectMail database in dBase III bij Mobay USA en een plannings- en reserveringssysteem voor de videostudio en bijbehorende apparatuur in het mediacentrum van Bayer AG in Leverkusen.

Al vanaf het begin was mijn insteek dat computertechniek de mensen moest helpen hun werk makkelijker en efficiënter te doen, zodat de automatisering zoveel mogelijk vervelende taken van ze overnam. ICT is ondersteunend, niet leidend.

Hier geloof ik nog steeds in: automatisering moet vervelende routinetaken overnemen van mensen, als ze dit willen. Met mijn ruime praktijk ervaring op gebied van informatie- en systeemanalyse, systeemarchitectuur, internet technologiën, besturingssystemen als Linux en Microsoft maar ook Solaris en Unix, software ontwikkelign en Release Management met SCM (source code management) en ALM (application lifecycle management), Web 1.0 en Web 2.0 paradigma’s en kennis van allerlei hardware, fysieke en WiFi netwerken, beveiliging en virtualisatie, ben ik een all-round consultant, adviseur, architect en beheerder die van alle markten thuis is.

Mijn kracht ligt in de brede kennis van en ruime ervaring met allerlei aspecten van de automatisering, waarbij ik voldoende de diepte in kan gaan om de brug te slaan tussen experts en management, om beide groepen met elkaar te laten praten over de problemen, issues en voorwaarden. Mijn goede presentatieskills, gemakkelijke omgang en duidelijke taal voorkomt impasses en geeft iedereen een duidelijk beeld waar men het over heeft.

Momenteel ben ik werkzaam bij Simyo als IT architect en ontwerper verantwoordelijk voor innovatie, security en continuiteit van Simyo als geheel. Simyo is een MVNO die Rator gebruikt voor het aanbieden van mobiele diensten. Hiervoor werkte ik als Linux Architect bij KPN ITNL en ontwierp en onderhield ik het 3e generatie Linux platform (op basis van Oracle Linux) dat als peiler dient voor allerlei Oracle software (EAI, OID, AIA, EBS, AS, Siebel, Peoplesoft, etc.). Ik monitorde zo’n 700 Linux servers. Ook werkte ik aan ALM op een CollabNet Edge server met 20 man, en beheerde een mediawiki met 5000+ pagina’s voor intern beheer.

christian peper
Chef Christian

Behalve in de IT, ben ik ook actief als semi-professioneel kok/chef en run ik een bescheiden huiskamerrestaurant. Daarnaast fotografeer ik graag en leg ik allerlei beelden vast die mijn aandacht trekken.